De start van Fit & Flexible

Welkom bij Fit & Flexible, mijn naam is Jenthe Van Houdt. Sinds mijn kinderjaren heb ik een grote interesse ontwikkeld voor alles wat te maken had met dans, turnen, lenigheid en flexibiliteit. Na veel en hard trainen mag ik mezelf dan ook ‘meervoudig Belgisch en Europees kampioen in acrobatisch dans’ noemen. 💪

Hieronder kan je mijn volledige verhaal vinden, en waarom ik jou kan ondersteunen in je weg naar een fittere en flexibelere levensstijl! 🤩 

Jenthe van houdt foto Genk brug met been omhoog

Beeldmateriaal

Op het internet zijn heel wat video’s terug te vinden! Hieronder een kleine selectie. 

Hoe het begon

Ik begon met acro-turnen toen ik nog maar 3 jaar oud was. Hierdoor ontwikkelde ik mijn lenigheid op hele jonge leeftijd. Het dagelijks trainen en werken om steeds beter te worden werd mij in mijn jonge levensjaren al snel meegegeven. Na een periode van intensieve en leerrijke trainingen mocht ik deelnemen aan grote wedstrijden in België en behaalde heel wat resultaten om trots op te zijn. 

In 2007, toen ik 11 jaar oud werd besloot ik om te stoppen met turnen en ging ik een andere, maar gelijkaardige richting op. Ik koos voor de danswereld. Deze beslissing kwam er omdat ik mezelf meer kon vinden in het uiten van emoties via bewegingen, in plaats van ‘zo-strak-mogelijke-posities’ aan te houden. Door mijn ervaring in het turnen werden mijn choreografieën al snel aangepast naar mijn eigen, unieke stijl, namelijk ‘acrobatisch dans’. Met andere woorden; vloeiende bewegingen met de meest rare posities en draaiingen in verwerkt. 😀

Door de jaren heen leerde ik om mijn lenigheid en lichaamscontrole te combineren, waardoor ik een enorm groot plezier vond in de sport. Ik was continu op zoek naar nieuwe bewegingen en combinaties om mijn performances leuker én unieker te maken. 

"Van turnen naar dansen met resultaten om trots op te zijn"

Tijdens mijn middelbare schoolperiode koos ik er ook voor om dans te studeren. Hier leerde ik enorm veel bij over de technische aspecten van de moderne en hedendaagse dans. Dit maakte mijn lichaam optimaal om een mooie resultaten neer te zetten op het podium. Tijdens deze periode nam ik met mijn toenmalige dansschool deel aan verschillende danswedstrijden, zowel in België als in het buitenland. Samen met deze hechte groep heb ik enorm graag op het podium gestaan en heel ervaringen beleefd om nooit te vergeten! Zo behaalde we mooie titels en wonnen we Belgische en Europese kampioenschappen.

Met een solo dans, waarin ik alleen op het podium stond, mocht ik maar liefst 9 jaren de titel van Belgisch kampioen bemachtigen. De Europese titel werd mij dan ook 4 keer toegekend.

Na de 4e en laatste Europese titel, die ik in 2017 in eigen land behaalde, besloot ik om te stoppen met wedstrijden op zo’n hoog niveau. “Op je hoogtepunt stoppen” zeggen ze altijd. 😉 En voor mij voelde het ook aan als hét perfecte moment om een punt achter mijn mooie danscarrière te zetten.

Met trots sloot ik deze leerzame periode van mijn leven af, maar stoppen met sporten, neen, dat kon ik helemaal niet! 

Ik ruilde de danszaal in voor een fitnessruimte. Door dagelijks cardio en krachtoefeningen te doen kreeg ik nóg meer vertrouwen in mijn eigen lichaam en kon ik bepaalde oefeningen veel beter uitvoeren dan voorheen. Omdat ik zo trots was (en nog altijd ben) op de vele speciale kunstjes volgde er heel wat foto’s van deze, en andere flexibele bewegingen.

Zo breidde ik mijn passie digitaal uit. Ik begon een Instagram pagina waarin ik foto’s en video’s deel over mijn kunnen en kennen van het sterk & lenig zijn. Ik ben enorm dankbaar voor al de personen in deze community die me elke dag motiveren om het steeds beter te doen! 

"Wel vaker komt de vraag naar ondersteuning in het fit of flexibel worden, zodus de start van Fit & Flexible."

In de media

Zo nu en dan vallen de flexibele bewegingen op bij journalisten. Wat een eer om met je passie in de krant te komen!